П`ятниця, 03.05.2024, 01:42
Вітаю Вас Гість | RSS

Ремезівцівський ЗЗСО

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 109
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


16:44
Засідання міжшкільного методичного об'єднання вчителів української мови та літератури, світової літератури

Цього тижня Шпиколоський НВК радо вітав учителів української мови та літератури, світової літератури  Ремезівцівського освітнього округу на засіданні ММО. Розпочалося ММО із відкритого уроку «Написанння –н- та –нн- у прикметниках» з української мови у 6 класі, який провела Гайдар Галина Володимирівна. На уроці панував дух патріотизму, адже у святково одягнених вишиванках учні працювали над єдиною культурологічною лінією. Галина Володимирівна на уроці вивчення нового матеріалу використовувала  різні форми і методи: робота із таблицею, підручником, робота в парах (мотивація навчальної діяльності учнів), метод «Незакінчені речення», метод «Мікрофон», «Займи позицію», «Чиста дошка» (засвоєння учнями навчального матеріалу). Фізкультхвилинка проходила у формі мовної вікторини. Також увазі учнів був запропонований вибірковий диктант (почути прикметник, «піймати» його і записати), робота із сигнальними картками (правопис слів із -н- та –нн-), що стимулювало роботу школярів  на уроці , творчий диктант із вивченою орфограмою (взаємоперевірка учнів), індивідуальні роботи, міні – твір за картиною «Пори року» (на фоні мелодії звуків природи), завдання на перфокартах (закріплення вивченого матеріалу). Оцінювання учнів проходило протягом уроку накопиченням заохочувальних флешок.                                             Галина Володимирівна – творчий і чуйний педагог, яка вміє зацікавити учнів, заохочувати до роздумів, співпраці. На уроці відчувається тісний контакт учителя і учнів.                   

Наступний  етап роботи вчителів ММО – виховний захід . Літературні читання «Ти себе Українкою звала» ( 5- 6 класи),  які підготувала  учитель української мови та літератури Балич  Любов Григорівна.  Розпочала захід хвилиною вшанування пам’яті  Героїв Небесної Сотні. Любов Григорівна наголосила на тому, що захід присвячений 144 річниці від дня народження Геніальної  Доньки українського народу. Учні перегорнули сторінки життя і творчості Лесі Українки, пригадали про дитячі та юнацькі роки письменниці , перші спроби літературного пера, вшанували пам’ять  письменниці. Задушевно  звучали мелодії українських пісень у виконанні Богуш Юлії, Вульчак Дарії,  акапельне виконання пісні на слова Лесі Українки линули із уст Муц Зоряни. Художня декламація поезій у образі Лесі Українки звучала із уст Балич Мар’яни та Вульчак Дарії. Учасники заходу зарекомендували  також себе як прекрасні актори, виконуючи інсценізації творів дочки Прометея.                

Продовженням заходу була вікторина, за правильність відповідей  учні одержували призи. Доповненням до свята  була презентація  «Життя і творчість Лесі Українки». На завершення заходу Любов Григорівна усім запрошеним гостям, учителям, учням подарувала буклети «Ти себе Українкою звала».          

Керівник ММО Лісова Зоряна Ігорівна подякувала організаторам і учасникам за  майстерно продуманий і чудово проведений виховний захід. Учням побажала зростати гідними синами і дочками свого народу, гордо нести  звання Українця. Зростати у мирній і  процвітаючій державі.                                                  

Заключний етап роботи вчителів ММО пройшов  у вигляді засідання методичної ради, на якій розглядалися питання «Система роботи вчителя з обдарованою дитиною на уроках української мови та літератури»(питання презентувала Вульчак Наталія Михайлівна), « Використання комп’ютерних технологій та інноваційних методик у процесі навчання української мови та літератури (інформаційне забезпечення Лісова З.І).                                              

Керівник Міжшкільного методичного об’єднання учителів української мови та літератури,  світової літератури Лісова З.І. висловила подяку директору Галяну А.В. та заступнику директора з навчально-виховної роботи  Шпиколоського НВК  Балич Л.Г. за співпрацю та сприяння у проведенні засідання ММО.


Керівник ММО Лісова З.І.

 
Переглядів: 551 | Додав: Lesjasm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів