Четвер, 02.05.2024, 19:08
Вітаю Вас Гість | RSS

Ремезівцівський ЗЗСО

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 109
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


15:23
Відзначали 145 річницю від дня народження письменниці.

ЛЕСЯ УКРАЇНКА - ГЕНІАЛЬНА ДОНЬКА УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ

Леся Українка… Поет – лірик, автор ліро – епічних поем, драматург – новатор, прозаїк, публіцист, критик – такі грані художнього таланту Лесі  Українки. Поетеса свідомо поставила свою творчість на служіння знедоленому народу. Її слова стали "зброєю", "полум'ям".
Так! Я буду крізь сльози сміятись,
Серед лиха співати пісні,
Без надії таки сподіватись,
Буду жити! Геть думи сумні! - ці слова безсмертної поетеси можна вважати девізом усього її життя.  
   З нагоди  145- річчя від дня народження Лесі Українки у  Ремезівцівському НВК відбулося ряд заходів. Святкування розпочалися із літературно - музичної композиції "Ти себе Українкою звала". Ведучі заходу - Лісова З., Григорович В., Ружицька С., Гайдар Ю. (учні 9 класу) ознайомили присутніх із життєвим і творчим шляхом Лесі Українки. Учні 5-7 класів продекламували напам'ять  поезії. Лісова З.І. (організатор  заходів) прокоментувала цікаві факти із особистого життя поетеси. Наголосила: "Донька Прометея, як прозвали її, несла  вогонь своїх поезій, цю іскру Божу, за життя людям, несе і зараз, устами нашими, її потомків. То ж нехай звучить серед нас слово Лесі і слово про Лесю, як шана наша пам’яті її великій". Школярі переглянули відео "Леся Українка - невідоме  про відоме", "Обличчя української історії". Доповненням до літературно - музичної композиції була виставка літератури "Живе й зоріє поміж нас щире Лесине слово".      
     Продовженням святкувань був бібліотечний урок у 6, 9 класах (зав. Гарасимишин О.М.) - "Вічний  живий голос" (усний журнал).  Олександра Гарасимишин  наголосила:   "Запрошуємо вас у царство мудрого й красивого, правдивого і цінного, сильного і ласкавого, доброго і мужнього слова. Поезія – це вогник, схожий на полум’я свічки, що запалює душу людини". Оптимізмом віє від поезій Лесі Українки . Учні прочитали напам'ять улюблені вірші поетеси. Також бібліотекар ознайомила присутніх із цікавою виставкою літератури "«...Я жива! Я буду  вічно жити!..»
   На завершення святкувань школярі  9- 11 класів переглянули фільм «Екскурсія у музей Лесі Українки», де віртуально «пройшли улюбленими стежками поетеси» і ознайомилися із її родиною.
    Видатні поети ніколи не полишають нас. З’єднавши своє життя з мріями та стражданнями людей, із їхнім пориванням до волі й щастя, вони крокують великою землею безсмертя. Будуть відходити віки, будуть приходити віки…а вічне увійде у вічність, не так у бронзу чи мармур, як в очі людські, в надії людей, бо допоки живе надія – живий і народ. То ж будемо і ми вчитися терпінню, вірі, любові і надії у нашої неповторної Лесі.

Лісова З.І.
 
Переглядів: 407 | Додав: Lesjasm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів