Неділя, 28.04.2024, 03:50
Вітаю Вас Гість | RSS

Ремезівцівський ЗЗСО

Меню сайту
Наше опитування
Що допомагає Вам у підготовці до ЗНО?
Всього відповідей: 66
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


19:39
Відпочинок з Богом

"Ми є родина у Христі"... Слова цієї пісні стали гімном відпочинково-духовного табору «Відпочинок з Богом», який відбувся при Ремезівцівському НВК  з 3 по 16 червня 2014 р. 
Метою табору «Відпочинок з Богом» було спонукання дітей до добра і любові до ближнього; більше дізнатися, що таке доброта, турбота про інших, взаємодопомога, прощення і любов.
Учасники табору крок за кроком прямували до пізнання справжньої істини. Діти намагалися стати добрими учнями Спасителя,  зрозуміти та оцінити вагоме значення ближнього у їхньому житті,  відчути важливу роль рідної землі.
Взяли участь у таборі 108 дітей (учні школи) та молодь села. Їх було поділено на три вікові категорії: молодшу (6-10 років), середню (11-13 років) та старшу (14- 25 років)
Важливою частиною кожного дня була Свята Літургія, діти  приймали Господа до своїх сердець у святій Тайні Євхаристії. Після Служби Божої,для молодшої та середньої вікової категорії, сестри Вероніка та Климентія яких запросив отець Роман на цей табір, засівали в дитячі серця зернятка Божої любові, використовуючи для цього всі можливі способи:  молитву, забави, танці, інтерактивні методи,інсценізацію притч з Святого Письма, пісню, презентації, відеоролики,  спортивнивні  ігри, інтелектуальні змагання,  танці, ігри,займалися витинанням, клеєнням , розфарбовування витинанок.
16 червня була організована поїздка дітей у відпустові місця в Глиняни та Унів, де вони могли почути про унікальність та святість кожного місця, помолитися та скласти подяку через відслужений молебень до Матері Божої, доторкнутися до чудотворного Хреста, а також мали можливість побачити чудотворне відновлення стін в храмі у м.Глинянах, і побували на Чернечій горі у с.Уневі , де помолилися за усіх померлих монахів студитів. Потім, з молитвами та співом релігійних пісень, діти втомлені, але щасливі і духовно збагачені, повернулись до с.Ремезівців.
Для старшої вікової категорії ,відбувались зустрічі молоді о 21.00 год.
Всі ми прагнемо досконалості… Духовної, фізичної, фінансової чи інтелектуальної… але без всебічного розвитку, будь-яка досконалість є лише незначним привілеєм. 
Це, як одна нота в мелодії… та для мелодії цього мало, а вірніше ніщо!
Зустріч зі священиком та сестрами Веронікою та Климентією є нічим іншим, як розмова, спілкування та нашим саморозвитком для того, щоб ми почали життя з правильної ноти, в нашій мелодії життя! 
Під час  зустрічей читали Святе Письмо, обговорювали прочитане, зачіпали і теми морального стану молоді, їхнє ставлення до подій в житті…
Сестри ділились власним досвідом – що б ми не робили, які умови для молодіжних організацій не створювали, молодь починає служити Христу тільки тоді, коли Його знаходить. Не тоді, коли знає про Нього, а знає Його.
Особиста зустріч з Христом є кардинально важливою. Кожен її переживає індивідуально – хтось на реколекціях, інші – завдяки особистому спілкуванню з Богом, читанню Святого Письма, власному релігійному досвіду. Але дуже важливо шукати спосіб, як зустрітись з Христом. Коли молода людина знайде Його, вона гори переверне, виходитиме Йому на зустріч та шукатиме, чим має віддячитись Господу. Тільки тоді це є справжнє служіння. На цьому наголошував Іван Богослов. Він казав, що любов полягає не в тому, що ми Бога полюбили, а що Бог полюбив нас. Людина, коли пізнає, як її любить Бог, хоче Йому віддячитись. Якщо ж хочеш любити Бога, то повинен любити свого брата, а тоді особа виходить на зустріч своїй спільноті.
Хоч і сестри намагалися зав’язати діалог, більш за все хотілось слухати їх бачення та погляди, стосовно тих чи інших питань. 
Ще одним вражаючим моментом зустрічей, був перегляд відео про розпізнавання духів о. Романа Лаба та  фільм «Свята Ріта Кашійська».
Зустрічі з молоддю – це  гарна ідея та потрібний захід. На жаль зійшлось не так багато, як би того хотілося... Це свідчить лише про не усвідомлення молоддю важливості таких заходів та байдужість до свого духовного розвитку…
Хотілось би сказати, що хоч і на зустрічі не було багато народу, проте присутні задоволені, і тим що прийшли, і тим «ЩО» почули від священика…
Тож Бажаю не ігнорувати подібні заходи та планувати своє дозвілля та час так, щоб вам все «ВИХОДИЛО» та «МАЛИ КОЛИ» прийти на ЗУСТРІЧ ЗІ СВЯЩЕНИКОМ!
 Важливо, що в таборі весь час царювала атмосфера взаєморозуміння, відкритості, взаємної любові. Це був час радості, відпочинку, час цікавих пригод . Адже усіх їх , об’єднав навколо себе ХРИСТОС.

 

Переглядів: 770 | Додав: Lesjasm | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів