П`ятниця, 03.05.2024, 12:29
Вітаю Вас Гість | RSS

Ремезівцівський ЗЗСО

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 109
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


23:26
Відкриття Європи у нашому НВК
«Хто хоче бути вільним, той справді вільний.»   -   Жан Жак Руссо
З 21.10 2013 року розпочався тиждень європейської демократії в Ремезівцівському НВК.  В понеділок відбулося просвітницьке заняття   «Ми за європейську демократію».  Де учні ознайомилися із поняттям демократія. Провідною темою тижня Європейської демократії 2013 року є: «Активна громадська позиція: голосування, залучення, досвід».   А  зрозуміти всі ці поняття допомогло відео: «Традиції європейської демократії в українській транскрипції» за участю голови громадської організації Юрія Ткача.  Детальнішу інформацію про державу, демократію і суспільство всі учні школи мали змогу опрацювати на книжковій виставці про  суспільство та демократію. «Там, де великі мудреці мають владу, люди не помічають їх існування. Там, де панують невеликі мудреці, народ буває прив’язаний до них, і хвалить їх. Там, де панують ще менші мудреці, народ боїться їх, а там, де ще менші, народ їх зневажає.» ( Лао-Цзи)  - ось такими визначними словами закінчився перший день тижня демократії у НВК.
У вівторок учні 6-7 класів виготовляли плакат  «Принципи демократії», а у середу учні старших класів мали змогу уявно побувати держслужбовцями, висловившись, що для них означає демократія і розповісти, щоб вони б зробили, якби були при владі.
      Відкриття Європи у Ремезівцівському НВК  пройшло у четвер на грі вікторині для учнів 8-9 класів. Інші школярі завзято підтримували команди: «Єдність», «Євростандарт» і «Дружність».  Учасники вікторини мали змогу продемонструвати свої знання на конкурсі «Лототрон», «Євроромашка», побувати на європейському аукціоні, прослухати інформацію про найдемократичніші країни Європи .
«Щоб рухатися вперед, потрібно не лише любити Батьківщину, а й  знати та поважати своїх сусідів. А ще – вивчати їхній досвід розбудови громадянського суспільства.» - процитувала  одна із ведучих Ружицька Соломія, а друга ведуча Лісова Зореслава доповнила її:  «Ми живемо в унісон з Європою, мислимо по європейськи, у нас спільні ідеали.  Українська молодь – за європейських вектор розвитку інтеграції держави. Бо наш народ із його культурною спадщиною, гуманістичною ментальністю достойний зайняти в Європі гідне місце».  Але все-таки найкращою мовою єднання і кохання залишається наша рідна українська і ми переконалися у цьому прослухавши пісню у виконанні Лісової Зореслави  «Мова  єднання».   Справедливим журі, знавцями Європи були вчителі школи: Смерека Леся Мирославівна (завуч НВК), Лісова Зоряна Ігорівна (вчитель української мови і літератури),  Жеграй Ірина Миколаївна (вчитель історії).  Вони суворо, але справедливо підраховували бали і за результатами виграла команда «Єдність», а друге і третє місце посіли команди «Євростандарт», «Дружність». Вдячність учасникам команди «Єдність» (Жеграй Н., Гайдар Т., Гарбуз Р., Барабаш Х.),  «Євростандарт» (Гевко З.,Лісовий В., Стечишин Н.,  Куриленко Н.),  «Дружність» (Костів У., Гевко О.,  Смерека  Х., Сипко Н.) висловила вчитель англійської мови Ремезівцівського НВК Баран Тетяна Зіновіївна, яка була організатором тижня європейської демократії.  Отримавши призи команди покинули зал, але ще довго лунали позитивні відгуки учнів, посмішки і поділ враженнями. Тепер вони вже знали, що Європа  така багатонаціональна, така розмаїта, але нас об’єднує спільне - ми європейці.
Закриття тижня і засідання євроклубу «Хвиля»  відбулося у п’ятницю , на якому учні поділилися отриманою інформацією протягом тижня. Велика вдячність всім учасникам і вчителю англ. мови Баран Т.З. І на закінчення хочеться процитувати слова Джавахарлал Неру: «Про свободу треба судити за ступенем свободи найнижчих».




Переглядів: 685 | Додав: Lesjasm | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів