Понеділок, 29.04.2024, 00:35
Вітаю Вас Гість | RSS

Ремезівцівський ЗЗСО

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 109
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


09:47
Відкритий урок з української літератури

Згідно  «Панорами творчих уроків» учителем української мови і літератури Ремезівцівського НВК Лісовою Зоряною Ігорівною був проведений відкритий урок із використанням ІКТ у 8 класі з української літератури на тему: «Леся Українка. Розповідь про життя поетеси, її мужність і силу духу. «Ви щасливі, пречистії зорі». 
Навчальна ціль уроку: поглибити знання школярів про мужню поетесу Лесю Українку, перегорнути сторінки життя геніальної доньки українського народу, проаналізувати її програмовий твір, виховувати почуття пошани, любові до письменниці, її таланту.
Мотивація навчальної діяльності школярів була втілена  Зоряною Ігорівною відповідно до  мети уроку : « Кожен край народжує свого Поета, сподіваючись виявити себе через його Слово… Рідна земля виколисує і виховує свого Співця. І от зазвучав її голос – тихий і ніжний, проникливий і мелодійний, пристрасний і променистий – голос великої Лесі Українки…» . 
Девізом життя поетеси є  такі слова: 
Так! Я буду крізь сльози сміятись,
Серед лиха співати пісні, 
Без надії таки сподіватись,
Буду жити! Геть думи сумні!
Учні згадали відомості про життєвий і творчий шлях Лесі Українки  на основі вивченого матеріалу у попередніх класах та переглянули виставку літератури.
Засвоєння навчального матеріалу Зоряна Ігорівна  розпочала із сценки «Я йду до людей», що стимулювало школярів мандрувати сторінками життя і творчості Лесі Українки. Учні цікаво представляли міні – доповіді та фотогалерею із життя поетеси. Також були використані такі форми роботи: складання ланцюжка «Життєдіяльність Лесі Українки» та «Асоціативного куща».
Поезію «Ви щасливі, пречисті зорі» учні майстерно продекламували напам’ять , також прослухали аудіозапис і розглянули історію написання твору. При ідейно – художньому аналізі школярі визначали тему, ідею, основну думку та жанр твору, також  художні засоби поезії, пригадавши теорію літератури. Зоряна Ігорівна використала міжпредметні зв’язки із української мови та музики. Аналізуючи поезію, були використані такі форми роботи: учні складали інформаційне гроно про зорі та «Круглий стіл». 
На закріплення вивченого матеріалу учні виконали тестові завдання за вивченим матеріалом і дали відповіді  на питання «Мої враження від уроку» (метод «Мікрофон»).  Підсумок уроку був зроблений учнями: «Талановиті люди, як зорі, залишають свій слід у свідомості майбутніх поколінь. Кожним словом, кожним променем думки, кожним болем своїм живе в душі нашого народу людина, що ім’я їй Леся Українка».
Заключним етапом уроку  стало проведення рефлексії та диференційоване домашнє завдання. Завуч по навчально – виховній роботі Смерека О.М. подякувала учителю, гостям та учням за плідну творчу роботу на  уроці.  

Переглядів: 626 | Додав: Lesjasm | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів