Субота, 04.05.2024, 18:38
Вітаю Вас Гість | RSS

Ремезівцівський ЗЗСО

Меню сайту
Наше опитування
Що допомагає Вам у підготовці до ЗНО?
Всього відповідей: 66
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


11:02
Учитель року НВК - Чепак Ольга Петрівна

Кажуть, що письменник живе у своїх книжках, скульптор – у створених ним скульптурах, а вчитель – у думках і справах своїх учнів. 

Для сучасної школи потрібні висококваліфіковані вчителі, які постійно шукають і знаходять найбільш ефективні шляхи й засоби вирішення завдань навчання, виховання, розвитку учнів, підготовки їх до життя. Саме таким вчителем є вчитель початкових класів Чепак Ольга Петрівна. 

Вчитель досконало знає свій предмет, має добру науково-теоретичну підготовку, володіє різноманітними формами і методами навчання. Вона постійно працює над удосконаленням свого фахового рівня, вивчає спеціальну додаткову літературу, знайомиться з новинками в галузі початкової освіти. 

Характерна особливість уроків Ольги Петрівни – високий методичний рівень. У своїй роботі особливу увагу звертає на розвиток пізнавальної активності учнів, на формування їх особистості.

Учні на її уроках активно працюють, панує атмосфера співробітництва, довір’я, взаєморозуміння. Спираючись на досвід учнів, Ольга Петрівна разом з ними досліджує принципово важливі для дитинства проблеми, що дає можливість зробити навчання не тільки необхідним, але й цікавим. 
Кажуть, що результати праці вчителя з'являються нешвидко. Має пройти декілька років, а можливо, десятки літ. Але роботу вчителя початкових класів  все ж таки ми бачимо, коли тільки переступаємо поріг класу. Від того, як спілкуються діти, як вони пишуть, читають, наскільки активні. І те, який темп уроку, яка мова вчителя, наскільки затишно і охайно в класі, як розмовляють на перерві діти, як беруть участь у класних та шкільних заходах.
Чепак Ольга Петрівна турбується про емоційний стан своїх учнів, дає можливість розкритися потенціальним задаткам школярів, навчає дітей бачити у звичайному незвичайне, спостерігати, слухати, розуміти, бути активними.

Педагогічне кредо Ольги Петрівни виражається в любові до дітей, у безперервних пошуках ефективних методів роботи. Вона широко застосовує активні форми та елементи розвивального навчання. І, звичайно, з молодшими школярами кожен день - це гра, світ казки, уяви, фантазії, творчості; це робота в парах, в групах, де дитина може відчути себе лідером. До кожного учня вчитель ставиться серйозно і доброзичливо. У неї в класі завжди затишно і приємно. Досить подивитися в її щирі очі, щоб зрозуміти, що з тобою розмовляє вчитель, який ніколи не зупиняється на досягнутому. А діти, мов сонячні промінчики, зігрівають її серце і несуть свою любов і дитячу безпосередність до своєї першої вчительки. Ольга Петрівна– людина врівноважена, толерантна. Вона вміє з цих позицій розв’язати будь-які питання, які виникають і в співпраці з учнями, і в співпраці з їх батьками, і в співпраці з колегами.

Ольга Петрівна - не просто талановитий педагог, вчитель з ласки Божої, а й прекрасна людина, вірний товариш і щирий колега. Люблять її учні і вона їх любить, з теплотою відноситься до своїх колег. Тактовна, справедлива, мудра, привітна і професійно обізнана, а до того ж миловидна й усміхнена, щохвилини готова прийти на допомогу кожному, Ольга Петрівна завжди на боці правди, а для цього потрібні чесність, твердість характеру і мужність. За це і учні, і батьки, і колеги розуміють її, цінують справедливість і доброту вчительки, відповідаючи їй повагою і любов’ю. 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 706 | Додав: Lesjasm | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів