П`ятниця, 03.05.2024, 08:40
Вітаю Вас Гість | RSS

Ремезівцівський ЗЗСО

Меню сайту
Наше опитування
Що допомагає Вам у підготовці до ЗНО?
Всього відповідей: 66
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


17:32
Тиждень рідної мови
 З ініціативи вчителя української мови і літератури Лісової З.І. відбувся Тиждень рідної мови. При вході  у школу висіли стінгазети, підготовлені учнями школи.
     Розпочався Тиждень урочистою просвітницькою лінійкою, на якій  учні  разом з учителями в українських національних костюмах інсценізували «Життєпис долі рідної мови», декламували вірші М. Рильського, Д.Білоуса, В.Симоненка, Л.Забашти, присвячені рідній мові.
   
21 лютого у нашій школі було  святково й урочисто. Учні 5- 6 класів виявили себе як справжні аматори слова у мовознавчому турнірі «Рідне слово». Урок– гра пройшов захоплююче: учні виявили  високий рівень знань з мови, інсценізували смішинки- веселинки, відгадували кросворди,складали речення за схемами, грали лінгвістичні ігри, надзвичайно захоплююче пройшла дуель капітанів між Лісовою З. (5клас) і Смерекою В.(6 клас).
     Бібліотекарі Гарасимишин О.М. і  Замківська М.М. провели у 5-6 класах  бібліотечні  уроки «У мові вся доля народу» і «Барви рідного слова», на яких  закликали учнів боротися за красу мови, за правильність вимови і чистоту, допомогли оцінити скарби рідної мови, спонукали до  частої зустрічі з найдавнішим порадником – книгою. Адже на сторожі культури мови – словники, граматики, правописи. Наголосили на найголовніших мовних заповідях свідомого громадянина.
   Особливим був урок у 9 класі «Життєпис долі рідної мови», який провела майбутній педагог Курпіта-Горобець С.В., де учні відтворили періоди розвитку української мови,перегорнули трагічні сторінки  її страдницької долі. Учитель майстерно використовувала  інноваційні форми і методи навчання. 
   
На завершальному етапі предметного тижня  був проведений цікавий виховний захід «Мово  моя материнська», яким захоплювалися батьки і громадськість села. Мелодійно прозвучали пісні про рідну мову у виконанні Леськів О., Лісової З., Галян О., Макогонського В., Гевко О., Сипко Н.  Високохудожньо  прочитали вірші про рідне слово учні 5-9 класів. Розважали присутніх справжні аматори гумористичного слова. Завершився художній виступ піснями про рідний край .
  
 Учителем української мови і літератури Лісовою З.І. були підведені підсумки предметного тижня. За активну участь учні були нагороджені грамотами.         

Переглядів: 1154 | Додав: Lesjasm | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Архів записів