Субота, 04.05.2024, 08:44
Вітаю Вас Гість | RSS

Ремезівцівський ЗЗСО

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 109
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


13:33
Скажемо разом планеті земля: «Дякую!»

Скажемо разом планеті земля: «Дякую!» Під таким гаслом  у середу, 09 квітня,  на сцені  нашого НВК весна, роль якої зіграла дев’ятикласниця Костів Уляна, завітала на Землю і, будячи зі сну своїх донечок-квіточок – перших провісників весни – заплакала…бо  зіткнулася із поламаними гілочками , понівеченими  людською рукою голівками… 
   У  присутніх на обличчях зникли посмішки, адже  знищено  красу…а весною усе народжується до нового життя. Та  учасники агітбригади «Оберіг» у складі учнів 5 класу – Смереки Уляни, Наконечної Юлії, Савчук Христини, Мурзи Наталії, учениці 6 класу Галян Ольги, учениці 7 класу Лісової Зореслави та учениці 9 класу – Костів Юлії - не впали у відчай і дружньо застерегли: 
«Стоп! Не допустимо! 
Ой ти природо, о люба земле, 
Тобі вірненько присягнем. 
Станем враз на поріг
Рятівник - бригада "Оберіг"! 
За рідну Землю і за природу, 
За флору й фауну її.»
   Дівчата  ні на мить не засумнівалися у можливості доброчинства людської руки та серця…одна за одною вони пропонували рішучі, потрібні кроки для того, щоб одного дня «ми не проснулися  в краю без сонця і весни». 
  - Звернення за допомогою до органів самоврядування, які б запобігли продажу  первоцвітів,  власні старання, знання, бажання і звичайно до цього любов до  усього живого- шляхи, якими  зможемо порятувати  нашу планету, - запевнили наші юні агітатори. 
«Ми покоління молоде від  Заходу до Сходу
З нами ставайте у ряди,
Щоб рятувать природу,
Співаймо сонячні пісні, бо ми усі родина,
Любить цю Землю й берегти, що зветься Україна».
Таким словами пісні закликали Галян О. (учениця 6 класу), та Лісова З.(учениця 7 класу) усіх присутніх єднатися та дбати про завтрашній день, в молитві просити Матір Божу, щоб допомогла  «зберегти квітучу Україну», адже «вона одна така у  світі».  
   На завершення  учасники агітбригади запропонували присутнім переглянути відеоролик  «Збережи красу  Землі своєї» та у танкові квітів  зплелися своїми пелюстками, затріпотіли голівками,  усміхнулись сонечку і зустріли  цю весну, яка  завітала на нашу Землю – нашу… рідну… найдорожчу… виборону… вимолену… виплакану!  Учениця  9 класу  Костів Уляна  від імені матінки - Землі  звернулася до учнів та вчителів із надією:
«Я вірю, що мене порятують,
І засміється зорана рілля.
І проліски в лісах весну відчують,
Сад захлинеться співом солов’я.
І вже не будуть в відчаї благати
Про порятунок ліси і гаї,
Щасливо будуть житии син і мати
І люди рай збудують на Землі.»
   У кожного у серці  загорілася  надія, що ми дійсно зможемо це побачити на нашій Богом даній землі. Адже направду: «Якщо ми себе не понищимо – ніхто нас не знищить повік!». 
  На завершення свята директор НВК  Кіт Галина  Михайлівна  звернулася із словом подяки до учасників свята під керівництвом вчителя  біології     Оксани Йосипівни Семчук, а усіх присутніх в залі закликала зробити хоч  одне діло, запропоноване членами агітбригади, для збереження себе, своєї родини, свого краю, своєї Землі. 

 

 

 

Переглядів: 724 | Додав: Lesjasm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів