Неділя, 19.05.2024, 04:04
Вітаю Вас Гість | RSS

Ремезівцівський ЗЗСО

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 109
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


22:44
ШКОЛА ПЕДАГОГІЧНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ

ШКОЛА ПЕДАГОГІЧНОЇ МАЙСТЕРНОСТІУже традиційними у нашому районі стали заняття у школі педагогічної майстерності.

6 лютого 2013року у Ремезівському НВК відбулося чергове заняття районної школи педагогічної майстерності вчителів української мови та літератури за участю  керівника школи З. І. Лісової, учителів української мови та літератури Гологірської, Сновицької, Плугівської, Сасівської, Великовільшаницької ЗОШ  I-III ст., Заставненського, Зозулівського НВК та методиста РМК М. М. Падзірської

Заняття було присвячене  використанню інтерактивних методів  та  ІКТ на уроках української мови та літератури.

Першим етапом заняття став урок  української мови в 7 класі «Подорож до країни Прислівниковії», під час якого вчителі разом із командами учнів «Вікторія» та «Надія» мали можливість зустрітися з мудрим правителем країни Прислівниковії.

Завдяки чудовим знанням теоретичного матеріалу та умінню застосовувати їх на практиці, а також кмытливостыучні із легкістю подолали усі 8 етапів подорожі казковою країною і, рухаючись від однієї цікавої зупинки до іншої, змогли швидко потрапити до Палацу Морфологічного Розбору.

Казкова атмосфера на уроці була вдало створена при допомозі малюнків, яскравої карти подорожі та мультимедійної презентації.

Із чарівного світу, населеного частинами мови, учасники заняття потрапили у чудовий та таємничий світ Гуцульщини на уроці української літератури в 10 класі   «Весь світ був,  як казка, повна чудес, таємнича, цікава, цікава і страшна (за повістю М. Коцюбинського «Тіні забутих предків»).

На початку уроку пролунала пісня «Край» у виконанні учениці Х.  Жеграй. Звуки пісні ніби перенесли і учнів, і вчителів із стін класу до мальовничих просторів гуцульського краю, де, милуючись неповторними пейзажами, учні під керівництвом З. І. Лісової досліджували традиції, обряди та звичаї гуцулів, що знайшли відображення у творчості М. Коцюбинського.

Подорож здалася цілком реальною, коли Христина Жеграй під чаруючі звуки гуцульських мелодій зачитувала описи природи із твору «Тіні забутих предків», а в цей час учні виконували аплікацію «Жива природа Карпат».

Учениця Ірина Дацко продемонструвала власний проект-презентацію «Міфічні істоти».

Під час уроку були використані різні інтерактивні методи: «Прес», «Скарбниця мудрості», «Театр одного актора». У ролі актора виступив учень 10 класу Богдан Попадюк, який чудово впорався із поставленим завданням і майстерно зіграв роль Івана у фрагменті твору, що змальовує гуцульський Святий вечір.

Також учні подивилися уривок із кінофільму «Тіні забутих предків» та насолодилися звуками ніжної флояри (гуцульський музичний інструмент, дудка).

Кульмінацією уроку стала презентація ще одного учнівського проекту – символічного вишитого рушника, який поступово створювався протягом вивчення творчості Михайла Коцюбинського.

А завершилася мандрівка Гуцульщиною колядкою у виконанні учня 10 класу Богдана Макогонського.

Дуже приємно було спостерігати за роботою учнів на уроці. Усі, без виключення, виявили чудові знання тексту твору, уміння аналізувати прочитане.  Але особливої уваги заслуговувала робота таких учнів: І. Болюбаш, О. Гулай, Л. Чіпак, І. Смереки,

Б. Попадюк.

А Христина Жеграй подарувала усім гостям виготовлені власноруч буклети «Звичаї, обряди й традиції гуцулів».

Після  відвіданих уроків учителі – учасники заняття – взяли участь у практикумі                «Домашні завдання, їх специфіка», під час якого керівник ШПМ З. І. Лісова провела майстер-клас та розповіла про свою роботу над методичною проблемою. Свою розповідь Зоряна Ігорівна проілюструвала мультимедійною презентацією.

На завершення слово надали методисту РМК  М. М. Падзірській. Марія Миронівна відзначила надзвичайну змістовність та насиченість заняття, підкреслила роль роботи школи педагогічної майстерності у підвищенні професійного рівня вчителів району, наголосила на завданнях, над якими вчителі повинні працювати у підготовці до наступних занять та подякувала З. І. Лісовій за бездоганно проведені уроки і організацію заняття, а вчителям - учасникам за співпрацю.

 

Олександра ГРУШКА,

вчитель української мови та літератури

Плугівської ЗОШ I-III ступенів

Переглядів: 719 | Додав: Lesjasm | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів