Четвер, 02.05.2024, 08:08
Вітаю Вас Гість | RSS

Ремезівцівський ЗЗСО

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 109
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


14:10
Пізнавально – духовна поїздка до Львова.

Якщо бажаєте одержати неповторні відчуття, Ви повинні неодмінно відвідати Львів! З перших же хвилин Ви зрозумієте, що це – саме те місто, в яке варто закохатися на все життя. 
Березневих, сонячних вихідних вчительський колектив Ремезівцівського НВК разом з батьківським комітетом здійснили пізнавально – духовну поїздку до Львова. 
Наша дивовижна подорож розпочалася з храму-монастиря Святого Онуфрія. Нас гостинно зустріли брат Рафаїл, отець Віталій Попадюк і  наш парох отець Роман Кісіль. Вони повели  вузькими стежинами Високого замку,  де ми переживали Хресну дорогу укладену отцем Ігорем  Царем.  Піднявшись на верхівку, побачили неповторну панораму Львова. 
Далі рушили заплутаними вуличками до храму Єзуїтів, де стали учасниками Святої Літургії. Освячені Тайною Сповіді, Святим Причастям та сповнені  дарами Святого Духа з радістю,  любов’ю і миром  ми розпочали екскурсію «Храмами Львова» з милою студенткою – екскурсоводом Іриною.
Місто Лева - це поєднання древньої архітектури і сучасності міста. Екскурсія стародавніми вулицями і незабутньої краси храмами здатна заворожити будь-кого. Під час огляду центральної частини міста ми мали можливість поринути у старий Львів, який забудовувався ще в далекому XVI ст. та частину австрійського міста - кінця XVIII - початку. ХІХ ст., Львівський театр опери балету ім. Соломії Крушельницької, який входить до переліку найгарніших театрів Європи, пам'ятники українському та польському геніям Тарасу Шевченку та Адаму Міцкевичу, львівську "статую свободи", греко-католицьку церкву Преображення Господнього, Вірменський собор Успіння Пресвятої Богородиці, де дізнались про життя львівських вірмен, їхню культуру і традиції, унікальну пам'ятку архітектури Домініканський костел,  побачили Латинський кафедральний собор Успіння Пресвятої Богородиці, каплицю Боїмів зі скульптурою Ісуса Христа Скорботного, Успенську православну церкву, в якій було висвячено Петра Могилу, залишки середньовічних мурів, які охороняли місто та почули історію захоплення міста шведами у 1704 р..
Майже сутеніло, коли ми вирушили до головної Святині Української Греко-Католицької Церкви. Архикатедральний Собор Святого Юра  -  пам'ятка пізнього українського бароко. Він височить на Святоюрській горі. Найцінніша реліквія храму — Чудотворна Ікона Пречистої Діви Марії XVII ст. у 1674 p. привезена до Львова з Теребовлі єпископом Йосифом (Шумлянським). У його архітектурі злились західні віяння та традиції українського церковного будівництва. У крипті знаходяться поховання видатних діячів УГКЦ — Кардинала Сильвестра Сембратовича, Митрополита Андрея Шептицького, Патріярха Йосифа Сліпого. Митрополита Володимира Стернюка, Мирослава-Івана Кардинала Любачівського.
Ми запам`ятали Львів таким: високі пагорби, заплутані вулички, різноманітні пам`ятки архітектури і надзвичайно привітні жителі міста. Вузенькі старі вулиці, скуті бруківкою, дороги й історичний центр роблять Львів одним із найкращих міст України.
Переповнені незабутніми враженнями, ми повернулись до рідного села майже опівночі й декілька днів ділилися чудовими спогадами з усіма друзями й рідними.

Поділилася враженнями заступник директора з навчально - виховної роботи Смерека О.М.

Переглядів: 559 | Додав: Lesjasm | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів