Субота, 04.05.2024, 14:52
Вітаю Вас Гість | RSS

Ремезівцівський ЗЗСО

Меню сайту
Наше опитування
Що допомагає Вам у підготовці до ЗНО?
Всього відповідей: 66
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


15:21
Методичне об’єднання учителів української мови та літератури, зарубіжної літератури Ремезівцівського освітнього округу

 9 грудня на базі Ремезівцівського НВК  відбулось засідання методичного об'єднання   вчителів української мови та літератури, зарубіжної літератури. Керівник ММО Лісова З.І. розпочала роботу заняття, ознайомивши  присутніх із планом його проведення.
        Учителями майстерно були підготовлені та проведені уроки . Педагоги  побували на цікавому і захоплюючому  уроці  з української літератури у 9 класі на тему: «Література українського романтизму. Поети – романтики», який провела  Лісова З.І.  На уроці засвоєння нових знань і формування вмінь панував дух патріотизму, адже у святково одягнених  вишиванках присутні у класі «сіли в романтичний човен» і вирушили  шляхами чарівного, незвіданого світу поезії, любові…Працюючи у групах, школярі  досліджували життя і творчість поетів – романтиків – П.  Гулака-Артемовського, Є.Гребінки, М.Петренка,  М.Шашкевича , виконували ідейно – художній аналіз їх поезій, співвідносили  події в житті письменника з його творчістю. Учні задушевно в ролях продекламували поезії  митців – романтиків: Гулака – Артемовського «Рибалка», Є.Гребінки «Українська мелодія», художньо  напам’ять  прочитали  вірші М. Шашкевича. Мелодійно звучала пісня на слова М. Петренка «Небо» («Дивлюсь я на небо…»). Цікавими були відповіді учнів при проведенні міні – дискусії «Яким ви вбачаєте життя матері без дочки?», а особливо зворушливо  дев’ятикласники розкривали  питання «Материн-ська любов для мене – це…» (метод «Мікрофон»). Учні поглибили свої знання з теорії літератури.
       На закріплення вивченого матеріалу учні виконали різноманітні завдання: тестове опитування, рубрика «Наукова крамниця» (довести або спростувати думку), «Пізнай митця – романтика», «Поезія, яка не залишила байдужим» (метод «Прес»).
       Гонтар Л.І. провела  відкритий  урок із  зарубіжної  літератури у  7  класі  на  тему:«Своєрідність вирішення проблеми батьків та дітей в оповіданні Дж.Олдріджа  „Останній дюйм”. Урок  розпочався з піднесеним  настроєм. Гулай Андрій майстерно  зіграв  роль письменника( Олдріджа) ,  який  погодився  завітати  до  нашої  творчої  майстерні .  В учнів  була можливість поставити йому ряд  запитань, на які «письменник» із  великою  радістю  відповідав. 
        Учні   на  уроці досконало володіли текстом твору, розкривали значення нових слів  та понять. Семикласники коментували вчинки літературних героїв, висловлю-вали  своє ставлення до проблеми оповідання. Діти визначали ключові епізоди твору, актуалізували знання з теорії літератури.
         На  закріплення вивченого  матеріалу учні складали  сенкани , фанфіки  з метою подальшого розвитку словникового запасу. Працювали над зв’язною усною й писемною мовою, розвивали  творче мислення.
     На наступному етапі роботи вчителів ММО Чіпак Н.Я. презентувала збірку авторських віршів «Життєвий оберіг»  із творчого доробку, у якій наявні двадцять поезій. Тематика різноманітна: про батьків, зокрема – про маму. Адже проблема батьків і дітей була, є і буде завжди  актуальною. Не менш важливою темою є й патріотична. Чіпак Н.Я підкреслює: «Скільки вже синів, батьків, братів і коханих пішли із своєї домівки в АТО. А чи повернуться? – Один  Бог знає». От і пише про це:
  Дасть Бог, що вернеться твій син додому,
   В обіймах матері закрутиться земля.
   Не в славі гонор, а в одному:
   Що є ще мати на землі жива.
   Авторка поезій Надія Ярославівна наголошує: « Надихає мене на складання віршів любов до моїх дітей, до учнів, до рідної землі, до Вітчизни. Саме ця любов складає гармонію життя і мій « життєвий оберіг».                    
        Заключний етап роботи вчителів ММО пройшов  у вигляді засідання методичної ради, на якій розглядалося питання «Використання інтерактивних методів на уроках української  мови та літератури »( презентувала Цвігун М.М. – Сновицька ЗОШ І – ІІІ ст.). Лісова З.І. поділилася враженнями від презентації книги митця рідного краю Михайла  Кутного «Відгомін душі».
      Керівник  Міжшкільного методичного об’єднання учителів української мови та літератури, зарубіжної  літератури  висловила подяку всі присутнім за плідну працю на засіданні.
   Керівник ММО
 Лісова З.І.

Переглядів: 510 | Додав: Lesjasm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів