Четвер, 09.05.2024, 16:34
Вітаю Вас Гість | RSS

Ремезівцівський ЗЗСО

Меню сайту
Наше опитування
Що допомагає Вам у підготовці до ЗНО?
Всього відповідей: 66
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


10:35
Леся Українка – окраса і гордість нації

   25 лютого ми відсвяткували День народження талановитої поетеси, драматурга, новатора, прозаїка, публіциста, геніальної Доньки українського народу – Лесі Українки.

  Вона була неперевершеним поетом-борцем, ніжною, але сильною духом, пройнятою прометеївським вогнем любові до людей. Адже недаремно Лесю Українку називають ще й Дочкою Прометея, бо саме вона перейняла від Тараса Шевченка й понесла далі естафету правди, добра, людяності. Не терпіла бездіяльності, пасивності, а словом боролась за майбутнє України. Навіть псевдонім «Українка» підкреслює її кровний і духовний зв'язок з народом, єдність з ним.

  З нагоди 150-річчя від Дня народження Лесі Українки у  Ремезівцівському НВК відбувся захід  "Довго щирими сими словами до людей промовлятиму я…", модератором якого була Лісова З.І. Учні проявили свій талант у декламуванні поезій, майстерність у виконанні пісень, акторські здібності при інсценуванні різножанрових творів Лариси Косач ( поезії «Мамо, іде вже зима», казки «Три метелики» (7 клас), цикл поезій «Сім струн», драматичної поеми «Бояриня» (9 клас)). Перевтілення школярів у персонажів казок та героїв драми не тільки розкрило їх творчий потенціал, а й стало переконливим фактом того, що Лесине слово крізь віки ще досі запалює мільйони дитячих сердець. Також учні школи доєдналися до Всеукраїнського флешмобу, присвяченого Доньці Прометея.

     Доповненням до літературно-музичної композиції була виставка літератури "Живе й зоріє поміж нас щире Лесине слово" (бібліотекар Замківська М.М.)

    Зоряна Ігорівна наголосила: «Видатні поети ніколи не полишають нас. З’єднавши своє життя з мріями та стражданнями людей, із їхнім пориванням до волі й щастя, вони крокують великою землею безсмертя. Будуть відходити віки, будуть приходити віки…а вічне увійде у вічність, не так у бронзу чи мармур, як в очі людські, в надії людей, бо допоки живе надія – живий і народ. То ж будемо і ми вчитися терпінню, вірі, любові і надії у нашої неповторної Лесі».

Зоряна  Лісова

Переглядів: 407 | Додав: Lesjasm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів