Понеділок, 29.04.2024, 21:15
Вітаю Вас Гість | RSS

Ремезівцівський ЗЗСО

Меню сайту
Наше опитування
Що допомагає Вам у підготовці до ЗНО?
Всього відповідей: 66
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


17:48
Конкурс «До висот Шевченкового слова» у Ремезівцівському освітньому окрузі
Тарас Шевченко народився на українській землі, під українським небом, проте він належить до тих людей – світочів, що стають дорогими для всього людства і що в пошані всього людства знаходять своє безсмертя.
Олесь Гончар   
Україна була згустком болю поета, його мукою й змістом життя. Заради неї йшов на терпіння, ніс хрест на життєву Голгофу страждань. Це була жертва сина заради спасіння матері України. Яким  яскравим прикладом є поет нині для нас у своїй жертовній любові до рідної землі! Багато українців у сьогоднішні важкі часи  виборюють світле майбутнє для наступних поколінь, стоять на дорозі правди, справедливості, за яку боровся Т.Шевченко – вірний син українського народу.
Свою Україну любіть.
Любіть її… во врем’я люте,
 В остатню, тяжкую мінуту
За неї Господа моліть.
   Під таким девізом проходив конкурс читців – декламаторів у Ремезівцівському НВК. На свято зійшлися учителі і діти освітнього округу. Із вступним словом до присутніх звернулася голова міжшкільного методичного об’єднання вчителів української мови і літератури Лісова З.І., яка ознайомила присутніх із відеопроектом «Шевченко – це вічний вогонь,  що ніколи не згасне в серцях народу». Наголосила: «Любов Т.Шевченка до України є вічна, як і український народ». Також привітала всіх конкурсантів і побажала найкращих перемог. Свято продовжила пісня – молитва за український народ «Господи , помилуй нас» у виконанні В.Макогонського , Х.Жеграй.  Ведучі  - одинадцятикласники (Л.Чіпак, Б.Попадюк) наголосили, ким був і є для нас, українців, Тарас Шевченко : «Він був сином мужика і став володарем у царстві духа .Найкращий скарб доля дала йому лише по смерті – невмирущу славу і все розквітаючу радість…». До уваги  учасників було представлено членів журі, які справедливо оцінять їхні результати.
Далі до слова запросили конкурсантів. На фоні прекрасної мелодії «Реве та стогне Дніпр широкий» учасники  декламували поезії . Першими були господарі свята - учні  Ремезівцівського НВК: Костів У.(9 кл.) – «Розрита могила»; Гевко О. (9 кл.) – уривок із поеми «Гайдамаки», авторський вірш; Жеграй Х.(11 кл) – «Лілея»; Болюбаш І. (11кл.) – авторська поезія «Звіт». Продовжили конкурс учні Шпиколоського НВК: Муц З. (8 кл.)– авторська поезія «Поглянь на сина, нене Україно», Гевко І. – авторська поезія  «Слово про Тараса». Наступними декламували вірші учні Сновицької ЗОШ І – ІІІ ст.: Цвігун Б. (8 кл.) – «Маленькій Мар’яні”; Ренчка С. (9 кл)- «Думка»; Навроцька Н.(11 кл.) – авторська поезія «Тарасу Шевченку»; Костомаха І.(11 кл.) – «Розрита могила».   Особливо зворушливо і з хвилюванням читали твори Т.Шевченка наставники- педагоги. Художньо артистично декламувала «Давидові псалми» Купин Н.П. (Сновицька ЗОШ І – ІІІ ст.).  На високому художньому  рівні  учасники заходу прослухали уривок із поеми «Наймичка» - у виконанні Лісової З.І. (Ремезівцівський НВК). Завершальним етапом конкурсу були результати, яких усі очікували з нетерпінням. Переможцями конкурсу стали - вікова категорія (діти до 15 років) – Муц З.(авторська поезія- Шпиколоський НВК) – І місце; діти 15 – 18 років – Болюбаш І. (авторська поезія – Ремезівцівський НВК) – І місце; 18 і старші – Купин Н.П.- Сновицька ЗОШ І – ІІІ ст. – І місце. Інші учасники свята були відзначені в окремих номінаціях і нагороджені Похвальними листами.
Свято закінчила директор Ремезівцівського НВК Кіт Г.М., яка подякувала Зоряні Ігорівні,  всім учасникам конкурсу. Відзначила плодотворну працю вчителів – словесників.

Голова ММО
Лісова З.І.



Переглядів: 611 | Додав: Lesjasm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів