Понеділок, 29.04.2024, 05:47
Вітаю Вас Гість | RSS

Ремезівцівський ЗЗСО

Меню сайту
Наше опитування
Що допомагає Вам у підготовці до ЗНО?
Всього відповідей: 66
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


10:20
Юні журналісти Ремезівцівського НВК на обласному конкурсі друкованих видань, газет та шкільних редколегій «Гостре перо».

20 листопада, у Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини  відбувся обласний конкурс друкованих видань, газет  та  кіностудій. Захід проводився з метою виявлення молодих талановитих та обдарованих осіб, схильних до журналістики, а також для активізації розвитку шкільних видань, газет та шкільних редколегій, залучення дітей області до змістовного дозвілля.
Конкурс проводився в два етапи: заочний та очний. Заочний етап тривав з 6 до 18 листопада. На конкурс подавалися друковане видання, газета, кіно –, відеоматеріал, підготовлені учнями, в яких наявні:
1. Інформаційний блок про шкільне життя
2. Обговорення молодіжної проблематики
Очний етап відбувся 20 листопада.
Перший етап очного туру включав презентацію газети, друкованого видання, кіно-, відеоматеріалу тривалістю до 5 хв. Представити матеріали можна було у вигляді рекламного ролику або унаочненої презентації (мультимедійна комп’ютерна верстка).
Під час другого етапу очного туру представники редколегій взяли участь у творчому конкурсі, що передбачав написання есе на тему : «Оптиміст у труднощах бачить можливості; песиміст у можливостях бачить труднощі».(Тему обрало журі конкурсу).  Тривав другий етап 45 хв.
Журі оцінювало подані на заочний тур конкурсу видання, у яких розміщені роботи, за такими критеріями: актуальність висвітленої теми, дотримання вимог журналістського жанру, якісний рівень матеріалів (грамотність, стилістика, оформлення), дизайн газети (трьох останніх номерів), суспільна значимість кіно-, відеоматеріалів.
Журі оцінювало презентації та написані під час конкурсу журналістські матеріали за такими критеріями: змістовність та рівень виконання презентації, актуальність та відповідність тематиці, творчий підхід до висвітлення теми та володіння словом,технічними засобами при підготовці матеріалів; дотримання часових норм.Написані есе капітани команд зачитували на сцені.
Заключною частиною конкурсу було нагородження усіх учасників та оголошення переможців конкурсу. 
Редколегія газети «Сучасник» у складі : Жеграя Назарія (11 кл.), Гевко Зоряни (11 кл.), Гевко Оксани (11 кл.), (керівником групи була заступник директора з виховної роботи Чепак Ольга Володимирівна) , посіла  ІІІ місце і була нагороджена дипломом оргкомітету та пам’ятними призами (кубок 3 місце, флешка 8 гб, та книгу «Музичні фрески» Єви Гати, а для керівника  групи сувенір-магніт із зображенням Львова). Але найбільш цінним подарунком  є співпраця з «Освітнім порталом Львівщини», де юні журналісти нашого НВК можуть публікувати свої  статті, співпрацю запропонувала представник «Освітнього порталу Львівщини» Ольга Парчевська, яка була членом журі конкурсу.
Газету «Сучасник» можна читати на сайті Ремезівцівського НВК за посиланням: http://remezivci-nvk.at.ua/index/shkilna_gazeta/0-65 

Переглядів: 547 | Додав: Lesjasm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів