П`ятниця, 03.05.2024, 02:28
Вітаю Вас Гість | RSS

Ремезівцівський ЗЗСО

Меню сайту
Наше опитування
Що допомагає Вам у підготовці до ЗНО?
Всього відповідей: 66
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


14:31
Я маю в серці те, що не вмирає…

Кожен край, його земля і небеса, сонце і води, ліси й трави, що на тій землі виростають і тими водами напуваються, мають свою неповторну красу, вдачу   і долю свою. Кожен край народжує свого Поета, сподіваючись виявити себе через його Слово ... Рідна земля виколисує і виховує свого Співця. Народження Поета завжди відчувається природою — замовкають ліси і  вслухаються в свою тишу, на якусь мить зависає в повітрі краплина роси, що скотилася з соснової гілки. На якусь часину довше затримується призахідне  вечірнє сонце, зволікає згаснути, чогось чекаючи. З кожним народженням  Поета знову і знову народжується надія природи, надія народу. Мудрість природи і мудрість народу у тривожні для них часи проявилася у тому, що справді величезний талант було вкладено в серце і вуста слабосилої дівчини. І от зазвучав її голос — тихий і ніжний, проникливий і мелодійний, пристрасний і променистий — голос великої Лесі Українки.
 Так! Я буду крізь сльози сміятись, 
Серед лиха співати пісні, 
Без надії таки сподіватись, 
Буду жити! Геть думи сумні! 
 Ці слова Лесі Українки можна вважати девізом всього її життя.
Леся Українка ( Лариса Петрівна Косач) є однією із найяскравіших, яка ввійшла в українську літературу і залишила велику творчу спадщину. Цього року ми відзначаємо 144  річницю від дня народження поетеси, 102  річницю від дня її смерті.
25 лютого 2015 року у Ремезівцівському НВК  під керівництвом учителя української мови та літератури  Лісової Зоряни Ігорівни  була проведена урочиста просвітницька лінійка «Я маю в серці те, що не вмирає…» (Леся Українка),  присвячена  вшануванню пам’яті  геніальної Доньки українського народу, письменниці, громадського і культурного діяча Лесі українки. Учні  8 класу мандрували сторінками життєвого і творчого шляху, а саме: родина і дитинство Лесі,  перші поетичні спроби, літературна діяльність, боротьба Лесі Українки зі своєю хворобою, вшанування пам’яті поетеси. Школярі майстерно декламували поезії Лесі Українки напам’ять. Використовуючи презентацію,  Зоряна Ігорівна наголосила на  цікавих  фактах із життя поетеси. Доповненням до заходу було відео «Леся Українка. Обличчя української історії».
   Бібліотекар НВК Замківська М.М. підготувала багату виставку літератури творчості Лесі Українки.

Учитель української мови та літератури Лісова З.І.

 

 

Переглядів: 513 | Додав: Lesjasm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів