Середа, 24.04.2024, 02:05
Вітаю Вас Гість | RSS

Ремезівцівський ЗЗСО

Меню сайту
Наше опитування
Що допомагає Вам у підготовці до ЗНО?
Всього відповідей: 66
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


16:30
Захід «Іван Франко – наш Каменяр»

Іван Франко – наш Каменяр
Франко — наш найкращий провідник, 
 наш учитель, ясне сонце на українському небі.
 Міліонам він сонце, життя є нове
Для добра міліонів хай вічно живе.
Галичина дала світові багато визначних людей. Серед них яскравою постаттю є Іван Франко – класик української літератури, геніальний письменник, перекладач, публіцист, громадський і просвітницький діяч, який своєю невтомною працею будив і зміцнював національну свідомість українців.
У Ремезівцівському НВК відбувся захід «Іван Франко – наш Каменяр» під керівництвом учителя української мови та літератури Лісової Зоряни Ігорівни. Розпочалося свято із  гімну галицьких українців «Не пора, не пора…», який пробудив у кожного почуття відповідальності та патріотизму. Ведучими заходу були учні 10 класу – Лісова Зореслава та Бандура Наталія, які поступово крокували життєвою стежиною етнографа, перекладача, фольклориста. Також на святі прозвучали пісні «Якби ти знав…» та «Червона калино, чого в лузі гнешся», покладені на слова І.Я.Франка, у виконанні ансамблю дівчат. Учні 10-11 класів (Гайдар Юлія, Гайдар Юрій, Григорів І., Григорович В., Лісова З., Смерека Б., Смерека Н.; Барабаш Х., Вавриків І., Гарцула Д., Жуковський М., Смерека В., Смерека Х.) інсценізували поезію «Каменярі», «Тричі мені являлася любов», прочитали напам’ять вірші із збірки «Зів’яле листя» та інші твори зі збірки «З вершин і низин» («Вічний революціонер…», «Гримить! Благодатна пора наступає», «Земле, моя всеплодющая мати…»).
Також продемонстрували поезії англійською та польською мовами учасники районного та обласного конкурсу «Читаємо вірші Івана Франка мовами світу»  Галян Ольга (учасниця районного конкурсу) та Лісова Зореслава (лауреат обласного конкурсу), які були нагороджені цінними призами. 
    Протягом заходу кожен глядач мав змогу переглянути кадри із творчості та життєпису письменника за допомогою презентації. Теж концертна програма була насичена невеликими музично-віршованими композиціями – буктрейлерами, які розкрили невідоме і таємне про нашого земляка, Великого українця.
     Зоряна Ігорівна завершила захід словами: «Франко вірив, що посіяне ним слово проросте в душі народу покликом до боротьби, пробудженням до національної гідності та послужить поступом до омріяної незалежності, до своєї волі».


Зореслава Лісова,
президент учнівського самоврядування

 

Переглядів: 754 | Додав: Lesjasm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів