П`ятниця, 29.03.2024, 12:46
Вітаю Вас Гість | RSS

Ремезівцівський ЗЗСО

Меню сайту
Наше опитування
Що допомагає Вам у підготовці до ЗНО?
Всього відповідей: 66
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


15:51
Тиждень миру в Ремезівцівському НВК

21 вересня двадцять п’ять років тому Генеральна Асамблея проголосила Міжнародний день миру як день загального припинення вогню і відмови від насильства. З тих пір це свято і відзначається в Організації Об’єднаних Націй. Воно покликане змусити людей не тільки задуматися про мир, але і зробити щось заради нього.
У цей день ООН закликає всі країни зупинити військові дії і хоча б на 24 години припинити проливати кров. Відмова від насильства і воєн - це не просто гучні слова, а необхідність для подальшого розвитку людства. 
Саме з цією метою в  Ремезівцівському НВК була проведена низка заходів. У понеділок  на урочистій просвітницькій лінійці актив учнівського самоврядування Лісова Зореслава та Смерека Марія ознайомили школярів з подіями тижня, але найбільше сконцентрували їхню увагу на Всесвітньому Дні миру. Учні школи вже вкотре могли почути та переосмислити значення цього свята для європейського суспільства, а також його важливість та актуальність для українського народу. Адже  нам, як ніколи, потрібно усіма силами боротися за мир, щоб світило тепле, ясне сонечко, щоб ми щоденно бачили чисте та голубе небо, щоб завжди були посмішки на обличчях у людей.
 Також на просвітницькому занятті була проведена акція «Білий голуб – символ  Миру», у якій активну участь взяли наші юні друзі – першокласники разом зі своїм класним керівником Криховець Г.Я. Вони почепили пташок на дерево життя, закликаючи:
Голубко біла, ти лети у світ,
Хай буде мир у небі голубому!
Неси всім щастя, передай привіт
Усім народам, людові земному...
Наприкінці урочистої лінійки учні мали змогу переглянути відеоролик «Нам потрібне мирне небо», який ще раз продемонстрував прагнення молодого та юного покоління жити у вільній і незалежній державі та ніколи не чути страшного слова «війна». 
Проте заходи до Міжнародного Дня миру на цьому не завершилися. У вівторок відбулася виставка голубів учнів початкових класів «Ми – за мир» разом із їхнім наставником, учителем групи продовженого дня, Дацко Марією Василівною. А у середу 21 вересня був проведений конкурс малюнків учнів 1-7 класів «Яким я бачу мир у моїй державі?», що ознаменувався великою кількість творчих праць. Кожна робота втілювала риси патріотизму, мрії про мир та краще майбутнє для неньки-України, незважаючи на вік підростаючого покоління. Також цього дня серед учнів Ремезівцівського НВК пройшов мітинг «Українці прагнуть миру», завданням якого через білосніжних пташок – голубів, здійснити мирні акції та морально і духовно підтримати нашу Батьківщину у досить складному становищі. Це є дуже важливим у теперішній скрутний час.
    Підсумком Міжнародного свята стала промова заступника директора з виховної роботи Чепак Ольги Володимирівни, у якій вона подякувала активу учнівського самоврядування за надання допомоги у проведенні Дня миру, а також нашій шкільній громаді за небайдужість до долі своєї держави та активну участь у всіх заходах.


Зореслава Лісова,
президент учнівського самоврядування

 

Переглядів: 456 | Додав: Lesjasm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів