Четвер, 25.04.2024, 14:47
Вітаю Вас Гість | RSS

Ремезівцівський ЗЗСО

Меню сайту
Наше опитування
Що допомагає Вам у підготовці до ЗНО?
Всього відповідей: 66
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


15:42
Шевченкове слово в віках не старіє

  Березень… В Україні — це чудова весняна пора, якій радіють і природа, і люди. Саме в ту березневу пору послав Всевишній нашому народові Генія і національного Пророка Тараса Шевченка. Його величають українським Мойсеєм, Батьком, Велетнем Духа, Кобзарем і багатьма іншими славетними іменами. 
   У березневі дні у Ремезівцівському  НВК святкування  пройшли під гаслом «Шана Кобзареві». Цьогоріч відзначаємо 204  річницю від дня народження великого сина України, геніального поета і художника Тараса Шевченка. Вшановуємо 157 річницю від дня смерті  Апостола  правди і свободи, нескореного борця  за волю України.
   Розпочали святкування із тематичної лінійки, на якій З.І. Лісова пригадала фрагменти життєвого і творчого шляху  Т.Шевченка.  Крилаті вислови й афоризми із поезій письменника стали дороговказом у житті юних патріотів. Віще слово Кобзаря живе сьогодні поміж нас: «Борітеся – поборете. Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава. І воля святая!». Прозвучали задушевні мелодії на слова Т. Шевченка. Змістовним  доповненням до тематичної лінійки була виставка творів національного пророка «Ми тебе не забули, Тарасе», підготовлена бібліотекарем Замківською М.М.
   Креативно і насичено пройшов урок з української літератури у 5 класі «З Шевченком у серці», який провела Лісова З.І.  П’ятикласники відповідали на змістовні питання вікторини (за повістю С.Васильченка «В бур’янах») . Із задоволенням пізнавали фрагменти із твору на картинах, декламували напам’ять улюблені поезії Т.Шевченка, слухали твори геніального поета, покладені на музику. Був проведений конкурс «Знавців поезій Шевченка», чудово виконали тестові завдання. Школярі також намалювали цікаві ілюстрації до творів Т.Шевченка. Доповненням до уроку було зворушливе відео «Батьків заповіт». 
      Шевченко й досі з нами. Його полум’яне слово закликає нас любити свою землю, рідну мову, дбати про розквіт і славу держави.
    І ми з любов’ю  й зі щирим зізнанням звертаємося до тебе, наш рідний земляче.
Спи спокійно, поете!
Образ огненний твій
Не зітерти ні бурі, ні часу.
В українській землі, славній, вольній, новій
Ми тебе не забудем, Тарасе.

Учитель – філолог
 Лісова З.І.

 

Переглядів: 532 | Додав: Lesjasm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів