Вівторок, 23.04.2024, 19:19
Вітаю Вас Гість | RSS

Ремезівцівський ЗЗСО

Меню сайту
Наше опитування
Що допомагає Вам у підготовці до ЗНО?
Всього відповідей: 66
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


11:14
Перший етап XІХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Плекаймо рідну мову
Як парость виноградної лози,
Плекайте мову. Пильно й ненастанно
Політь бур'ян. Чистіша від сльози
Вона хай буде.
М.Рильський
     Традиційно у Ремезівцівському НВК відбувся перший етап XІХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.                                                                                Мабуть, у нашій державі сьогодні немає жодного школяра, який би не знав, хто такий Петро Яцик.  Патріот України, який щиро вболівав за майбутнє народу, його мову, культуру, він віддав частинку своєї душі й чимало коштів для того, щоб переконати молоде покоління українців у тому, що українська мова - то наш найперший скарб, а знати її – і престижно, і морально необхідно. 
  Мета конкурсу — виявити творчо обдаровану молодь, розвивати її потенціал, виховувати шану до мови, історичної спадщини українського народу, його культури й традицій, плекати любов і повагу до національних джерел.
   Урочисте відкриття конкурсу розпочала учитель – філолог Лісова Зоряна Ігорівна  із презентації - Петро Яцик – «щирий цінитель українського слова». Також пригадала хронологію життя великого українця, який запалив свічку Міжнародного конкурсу з української мови. 
     Життєве кредо Петра Яцика: «Замість того, щоб цілий вік нарікати на темряву, краще засвітити бодай одну свічку - й на світі менше стане темряви...». Ознайомилися учасники конкурсу із цікавим відео «Петро Яцик – приклад для наслідування».
   Петро Яцик заклав фундамент для утвердження української мови, для її відродження. Великий меценат прикладом свого життя продемонстрував усім нам невичерпні можливості людського духу.     
        Учасниками  першого етапу конкурсу стали учні 3-11 класів. Під керівництвом учителів–філологів (Лісової З.І., Чіпак Н.Я., Гонтар Л.І.) та Криховець Г.Я. (учителя 3 класу), Чепак О.П. (учителя 4 класу) конкурсанти виконували найрізноманітніші завдання на виявлення теоретичних і практичних умінь із різних мовознавчих розділів. Атмосфера змагання, творчості, натхнення відчувалася у процесі роботи. 
    Конкурсанти успішно виконали завдання і готуються до другого етапу, який відбудеться 8 грудня 2018 р.  Побажаємо їм упевненості в собі і перемог!
      Будьмо гідними нащадками Петра Яцика, який говорив: «Щоб відродити україн-ську мову, не треба замахуватися відразу на щось глобальне, можна почати з малого. Наприклад, із конкурсу української мови. Нехай діти позмагаються на краще її знання… І чим більше дітей ми долучимо, тим певніше, що молода Україна говоритиме рідною мовою, шануватиме її, уважатиме престижною».
…Вивчайте, любіть свою мову,
Як світлу Вітчизну любіть,
Як стягів красу малинову,
Як рідного слова блакить…


Лісова Зоряна Ігорівна
Учитель - філолог

 

 

Переглядів: 462 | Додав: Lesjasm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів